Chiptuning

Een chiptuning op maat van Turbo Center Zwolle maakt het voor u waar! TCZ is gespecialiseerd in het optimaliseren van de motormanagementsoftware voor verbetering van de prestaties van benzine- en dieselvoertuigen. 

Wat is chiptuning?

Chiptuning is het herprogrammeren van de computer welke de motor aanstuurt. De fabriekswaardes van deze computer zijn ingesteld op lage emissies en slechte omstandigheden elders in de wereld. TCZ  benut deze marge door de parameters van software te optimaliseren. Deze afstemming resulteert onder andere in meer vermogen en koppel. Dit proces wordt ‘chiptuning’ genoemd. Motoren die zijn voorzien van een turbo of een andere laaddruk-verhoging kunnen worden geoptimaliseerd tot een verbetering van 20 – 40%. Bij motoren zonder turbo levert auto tuning van de software een vermogenswinst op van ongeveer 10%. Het afstellen van de motor is zeer specialistisch en vereist veel kennis van de techniek onder de motorkap. Uw auto chippen moet gebeuren door een professional en daarom bent u bij TCZ aan het juiste adres. Chiptuning bij een auto is mogelijk wanneer er zich een elektronisch geregelde inspuiting en ontsteking in de motor bevindt. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van chiptuning zijn wij de meest betrouwbare garage waar u uw auto kunt laten chippen. 

Wat zijn de voordelen van chiptunen?

  • Betere rijprestaties
  • Extra vermogen en koppel
  • Meer pit, souplesse en rijcomfort
  • Brandstofbesparing (zuiniger) tot meer dan 5%!
  • Geen invloed op de APK

 

Informatie

Stage 1 Chiptuning
Chiptuning software van hoge kwaliteit gericht op optimale performance van uw auto met behoud van het comfort en drivability. Duidelijk merkbaar extra vermogen (pk) en trekkracht (Nm). Betere gaspedaalrespons, rustigere motorloop en minder schakelen. Brandstofbesparing mogelijk maar is afhankelijk van het rijgedrag. Geen invloed op APK. 14 dagen tevredenheidsgarantie. 5 jaar softwaregarantie. Gratis diagnose voor en na de tuning. Wij programmeren uitvoerig geteste software direct in de motoraansturing (ECU). Dit geldt voor personenwagens en bedrijfsbussen.

Eco-Tuning
De Eco-tuning is gericht op een efficiëntere brandstofverbranding. De auto krijgt meer koppel maar dit is niet te vergelijken met een stage 1 tuning. De brandstofbesparing kan oplopen tot wel 10%, maar is afhankelijk van diverse factoren. Bij diesel motoren zijn de grootste winsten te behalen. Bij benzine motoren is het alleen zinvol als het koppel verhoogd kan worden met >40Nm. Of dit voor uw auto van toepassing is kunt u terugzien in onze chiptuning configurator op de home pagina.

Exotische Auto's tuning
Dyno kwaliteit tuning. Exotische auto's zoals Porsche, Ferriari, Maserati, Bugatti, Lamborghini en vergelijkbaar zijn op aanvraag. Hier vallen ook de nieuwe AMG, M Serie BMW en RS van Audi onder.

Chiptuning op locatie
Chiptuning bij u op locatie is ook mogelijk. Wilt u weten of wij een toeslag rekenen in uw geval informeer dan de plaatsnaam bij uw aanvraag.

Tuning opnieuw inladen na dealer update
Wij zien voornamelijk bij auto's van 3 jaar of jonger dat er vaak een grote update wordt gedaan en daardoor wij onze tuning software compleet opnieuw moeten schrijven. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een klein deel aan de klant door te belasten. Let wel, de dealer laadt niet bij iedere beurt compleet nieuwe software in waardoor het bij lange na niet altijd nodig is om de tuning opnieuw te programmeren.

Vermogensmeting op de testbank
Indien het mogelijk is om uw auto te testen op onze vermogenstestbank kunnen wij een voor en na uitdraai voor u maken. Neem hiervoor altijd eerst contact met ons op of vermeld in uw aanvraag dat u uw auto getest wilt hebben. Wij moeten hiervoor een langere afspraak inplannen. Vermogensruns zijn op zaterdag niet mogelijk.

RE-TUNE MY CAR
UNIEK! Wij bieden als enige in NL een Re-tuning service aan. Stel u bent niet tevreden over de huidige tuning of u heeft de auto gekocht maar het is niet bekend hoe en door wie de auto getuned is. U zult zich geregeld afvragen of het wel veilig is uitgevoerd. Wij kunnen de huidige tuning software uitlezen en beoordelen. In de meeste gevallen zijn er verbeteringen mogelijk of zelfs nodig. De door ons aangebrachte Re-tuning software verbeteringen zijn in de meeste gevallen direct merkbaar. Indien de tuning goed is maar een mechanisch onderdeel niet naar behoren werkt zullen wij dit na constatering aan u doorgeven.

Camper tuning
Het tunen van campers kan zowel in onze werkplaats maar ook bij u op locatie uitgevoerd worden.

Stage 2 Tuning
Alleen voor Benzine turbo motoren. Stage 2 is alleen mogelijk als de auto een aangepaste downpipe heeft. In de meeste gevallen wordt er voor een downpipe gekozen met een sport/race/high flow katalysator en een grotere diameter dan de standaard downpipe. Let op; wij monteren geen uitlaten. De auto dient met een aangepaste downpipe bij ons aangeboden te worden.

Automatische versnellingsbak tuning stage 1
Wij adviseren de automaatbak ook te tunen. Hierbij passen wij de software aan zodat de bak het nieuwe koppel beter aan kan. Ook zal de bak sneller gaan schakelen. Wij passen het intern koppel en de schakelsnelheid aan bij deze tuning. Op dit moment tunen wij de bakken van de VAG en BMW auto's. 

Automatische versnellingsbak tuning stage 2
Zodra de motor nog meer vermogen en koppel krijgt bij een stage 2 tuning, dient ook de bak een fijnere en hogere afstelling te krijgen. Bij stage 2 zijn tevens meer mogelijkheden beschikbaar zoals modified take off, Launch control en custom rpm. Een stage 2 bak tuning kan ook gecombineerd worden met een stage 1 motortuning. 

EGR uitschakelen in software
Wij schakelen de EGR softwarematig uit. 

V-max off
Wij zetten de snelheidsbegrenzing softwarematig uit. De auto zal tot aan de werkelijke topsnelheid kunnen rijden. Prijs incl motortuning gratis.

Decat/Lambda uitschakelen
Wij schakelen de katalysator of Lambda softwarematig uit. 

Wervelkleppen uitschakelen
Wij zetten de werking van de wervelkleppen softwarematig uit. 

MAF uitschakelen
Wij schakelen de Mass Airflow Sensor softwarematig uit. 

Hot start/cold start aanpassing
Sommige auto's hebben soms problemen met starten bij een koude of juist warme motor. Wij kunnen dit probleem softwarematig oplossen. 

Adblue Off
Wij schakelen de adblue volledig uit. De counter zal niet meer werken en de abdlue zal niet meer bijgevuld hoeven worden en ook zullen er geen foutcodes terugkomen gerelateerd aan adblue. Voor deze klus hebben wij wat meer tijd nodig, hou rekening met tot max 4 uur.

DPF Off
Roetfilter werking uitzetten. Wij halen geen roetfilters leeg. Prijzen kunnen verschillen per auto. Neem hiervoor contact op.

Start/Stop uitschakelen
Wij schakelen de Start/Stop functionaliteit softwarematig uit. De auto zal niet meer afslaan bij het stoppen voor een stoplicht. 

AGS OFF (Active Grill Shutter)
AGS OFF (Active Grill Shutter) uitzetten.

COD OFF (cylinder on demand)
Bij deze optie wordt het terugschakelen van 4 naar 2 cilinders uitgezet. De auto blijft ten alle tijden op alle cilinders doorrijden.

Swirl Flaps
Swirl Flaps (wervelkleppen) uitzetten.

Pop and Bang / Crackle
Pop and bang/Crackle (benzine) of Popcorn (diesel) is altijd op eigen risico. Wij nemen geen enkele aansprakelijkheid bij deze service.

Foutcodes verwijderen
Foutcodes definitief verwijderen wij softwarematig. Graag hiervoor contact opnemen via het contactformulier.

Terug naar standaard software
Wij zetten de fabriekssoftware terug in uw auto. In de meeste gevallen hebben wij de software in onze database die ruim 60.000 bestanden telt. Voor klanten die de auto door ons hebben laten tunen is dit ten alle tijden gratis.

Onderzoeken of auto al getuned is
Wij kunnen in de meeste gevallen via de software achterhalen of uw auto al getuned is. Indien de auto niet getuned blijkt te zijn en u de tuning door ons wilt laten uitvoeren vervallen deze kosten natuurlijk.

Diagnose, Foutcodes uitlezen
Wij lezen de auto uit op storingen en adviseren u over eventuele vervolgstappen. Tijdelijk wissen is inbegrepen indien gewenst. Definitief verwijderen is op aanvraag. Indien u softwaredienst bij ons afneemt is diagnose gratis.

Rooktest
Met een rooktest kunnen wij lekkages in o.a. in het vacuum-systeem van de motor snel detecteren. Lekkages kunnen diverse storingen veroorzaken, maar ook inhouden van de motor, vermogensverlies, stotteren etc. Wij adviseren dit eenmaal jaarlijks uit te laten voeren, ook bij niet getunede auto's. DE ROOKTEST IS WEER BESCHIKBAAR!!

Ozon behandeling
NIEUW! Sinds kort bieden wij een OZON behandeling aan voor uw auto. Hiermee worden nare geurtjes in de auto definitief bestreden, mits de bron (sigaretten peuken en ander vuil) uit de auto verwijdert is. U dient de bron zelf vooraf te verwijderen.

Carbon cleaning
Koolstofreiniging voor benzine en diesel motoren. Koolstofafzetting wordt door een speciaal mengsel opgelost en afgevoerd. De reiniging gebeurt op o.a. de volgende onderdelen: injectoren, kleppen, EGR, turbo, katalysator etc. Dit proces duurt 45 minuten en wij voeren dit alleen op afspraak uit. In combinatie met chiptuning kunnen wij u een leuke korting aanbieden.

Werkplaatstarief
Indien er veel gesleuteld moet worden door TCZ of een van onze partners zoals bijvoorbeeld voor aanpassingen aan uitlaatsystemen kunnen wij het werkplaatstarief in rekening brengen.

 

Vraag eenvoudig een offerte aan

Naam *
E-mail *
Telefoonnummer *
Kenteken *
KM stand *
Bericht *